Jelen salaš - enterijer

Nedavno smo bili u prilici da prokrstarimo severom Vojvodine u potrazi za primamljivim restoranima. Dosledni našoj misiji „putnika namernika“, obišli smo par gradova na severu Banata, bez prethodnih raspitivanja i preporuka. Kilometri su se nizali, vreme je prolazilo a mi smo na kraju završili na Paliću. Dakle, ukoliko ogladnite u ovim predelima a nemate preporuke i saznanja o skrivenim gastronomskim lepotama Vojvodine, Palić je svakako izbor gde ne možete pogrešiti.

srbija-na-tanjiru-jelen-salas-znak
Jelen salaš

Jelen salaš je veliki ugostiteljski kompleks, sa bungalovima, lepo uređenom baštom, prostranim parkingom i isto tako prostranim restoranom. Restoran je kao stvoren za velika i vesela slavlja, dosta stolova je namešteno za više od šest osoba a prostor između stolova daje mogućnost i da se uz dobru muziku žustro i zaigra. Iako je tavanica u drvenim gredama visoka, restoran je zadržao intimnu toplinu i atmosferu prostranih prečanskih kuća malo nižih plafona (da ne kažemo, stropova). Izbor plave boje za karirane stolnjake možda nije po pravilima upotrebe boja koje otvaraju apetit ali svakako nostalgično podseća na ukus naših baka.

srbija-na-tanjiru-jelen-salas-enterijer-3
Jelen salaš – enterijer
srbija-na-tanjiru-jelen-salas-enterijer-1
Jelen salaš – enterijer
srbija-na-tanjiru-jelen-salas-enterijer-2
Jelen salaš – enterijer

Obzirom da nismo planirali da konačimo u salašu Jelen (mada je ideja bila primamljiva) odlučili smo se za skromniji obrok.

Naš izbor

Mešano meso. Mešano meso je u ponudi restorana najčešće obrok za dve osobe. Međutim, na salašu Jelen, porciju mešanog mesa bez previše muke može da savlada i jedan gost sa prosečnim apetitom. Meso je ukusno, snažnog ukusa, slaninica je dobrano prošarana ali odlična. Kobasica je takođe poprilično mrsna ali pretežno mesnog sadržaja bez veštačkih dodataka zbog kojih često ovaj specijalitet „dugo pamtimo“ po odlasku iz restorana. Što se tiče ćevapa, naš utisak je ostao nepromenjen: za dobre ćevape i pljeskavice uputite se na jug Srbije. Cena: 780 din. Ocena: 8

srbija-na-tanjiru-mesano-meso-1
Mešano meso
srbija-na-tanjiru-mesano-meso-2
Mešano meso

Paprika u kajmaku. Odlična, punog ukusa, ljutkasta a što je vrlo važno, porcija je domaćinski izdašna. Cena: 350 din. Ocena: 10

srbija-na-tanjiru-paprika-u-kajmaku
Paprika u kajmaku

Hleb. Hleb… Pa, ništa posebno. Industrijski, mekan, ima ga dovoljno ko voli takav da jede. Cena: 35 din. Ocena: 4

srbija-na-tanjiru-hleb
Hleb

Piće. Vino crveno 1l. Cena: 850 din.

Usluga i higijena

Jelen salaš smo posetili u doba između ručka i večere, van svake sezone pa opet, bilo je dosta gostiju. Očigledno je da je Jelen salaš ozbiljno turističko-ugostiteljsko preduzeće gde se posluje uspešno i „na veliko“.

Domaćini su nas dočekali profesionalno, odmereno ljubazno, što se kaže, bez propusta. Ipak, nedostajalo je srdačne gostoprimljivosti, valjda zato što nas je bilo samo dvoje. Možda bi sve drugačije izgledalo da smo nekako mogli da se kloniramo i utrostručimo pa da nas bude bar šestoro. Ovako smo stekli utisak da im baš i nismo neki gosti… da smo ostali na konaku pa i da se potrude malo više.

Higijena je besprekorna od toaleta do stolova i escajga (a i noževi su oštri).

Jelen salaš je svakako mesto na koje „možete računati“ i gde možete biti sigurni da ćete u bilo koje doba naići na otvorena vrata. Ukupna ocena: 7

Lokacija na mapi:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here