Restoran Durmitor

Preko puta Opštine Novi Beograd, već decenijama se nalazi “kvart” restorana. Restoran “Durmitor” je kvalitetom usluge izborio stalnu klijentelu pa vam se može desiti da u restoranu ne nađete slobodno mesto bez rezervacije. Ako dolazite kolima, parking ćete sigurno naći u bližoj okolini.

Restoran Durmitor

Restoran je, očigledno skromno započeo u montažnom objektu. Sa  godinama su se dodavali delovi a na kraju je napravljena i lepa bašta ušuškana i sklonjena od ulice.

Meni je tradicionalan ali šarolik i nudi jela sa roštilja, gotova jela kao i neuobičajenu ponudu za Beograd – jaretinu.

Naš izbor:

Mešano meso. Naizgled skromna porcija mešanog mesa bila je sasvim dovoljna za nas dvoje. Naravno, ako ste baš pri apetitu, poručite neki drugi specijalitet. Ćevapi su veoma dobri (inače kritična i delikantna referentna tačka pri našem ocenjivanju). Pljeskavica je takođe dobra, napravljena od iste kombinacije u kojoj se sasvim lepo vidi da je napravljena od mesa. Dimljeni vrat je bio veoma ukusan ali komad (običnog) vrata koji su nam poslužili je bio za dve nijanse lošiji, malo više mastan i ponegde žilav. Cena: 650 din. Ocena: 9.

Mešano meso
Mešano meso

Njeguški sir u ulju. Pošto naziv restorana nesumnjivo upućuje na crnogorsku hranu, odlučili smo da probamo Njeguški sir u ulju i nismo se pokajali. Izvanredan, pravi domaći punog ukusa je za svaku preporuku. Cena: 280 din. Ocena: 10.

Šopska salata.  Feta sir sa svežim povrćem daje standarni ukus šopskoj salati. Ukoliko volite ovu salatu nećete se razočarati. Cena: 155 din. Ocena: 7.

Grčka salata. Sveže povrće i feta sir su bili bogato začinjeni maslinovim uljem. Mi smo ipak navikli da u grčkoj salati bude i maslina.  Cena: 180 din. Ocena: 9.

Njeguški sir u ulju
Njeguški sir u ulju
Šopska salata
Šopska salata
Grčka salata
Grčka salata

Kuver. Izvanredan hleb/pogača pečen ispod sača, punog i bogatog ukusa. Cena: 60 din. Ocena: 10.

Piće: Koka kola 0,33l. Cena: 120 din.

Pogača ispod sača
Pogača ispod sača

Usluga i  higijena:

Kao što smo pomenuli na početku prikaza, restoran “Durmitor” je na dobrom glasu. Gostiju ima u svako doba dana, tamo možete i poručiti jelo “za poneti”. Primetili smo da restoran ima stalne goste koji znaju šta poručuju i bivaju brzo usluženi. Restoran smo posetili u vreme koje je zapravo bilo između doručka i ručka (zbog toga se i nismo opredelili za jaretinu koju nam je preporučio konobar i zagolicao nam apetit), pa smo stekli utisak da je bilo premalo konobara. Na uslugu smo malo sačekali ali su konobari bili  korektni i ljubazni.

Iako je restoran improvizovano dograđivan, sve je besprekorno čisto pa nam nesklad stilova nije zasmetao. Uostalom, restoran odiše pravom atmosferom kvalitetne kafane u kojoj se dobro jede. Ukupna ocena: 9.

 

Lokacija na mapi:

 

1 COMMENT

 1. Rezervisali smo za 20h, nas ukupno 25.
  Rekli su nam da teletinu ispod saca unapred narucimo,
  posto se to sprema po porudzbini.
  Narucili smo ukupno 14 porcija, posto nisu svi hteli teletinu.
  Teletinu smo dobili tek oko 22h,
  i bila je hladna kao i krompir koji ide uz prilog.
  Veoma razocaravajuce.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here