Restoran Palisad - ulaz

Restoran Palisad - ulaz

Restoran “Palisad” se nalazi u kragujevačkom parku “Šumarice”. Prijatan i miran ambijent upotpunjen je lepom baštom. Da se restoran ne zove badava “Palisad” potvrđuje bogata upotreba drveta koji vas okružuje potpuno. Drvetom je obložena fasada restorana, po drvenim oblicama gazite kad uđete u restoran a i bašta je poput ranoslovenskog utvrđenja ograđena palisadom.

Restoran Palisad - bašta
Restoran Palisad - bašta restorana

Parking prostora ima više nego dovoljno.

Meni  sadrži standardna jela ali i posebna jela koja ne možete naći u svakom restoranu.

 

Naš izbor:

Pileći kroasan. Iako se u restoranima retko opredeljujemo za jela od piletine (Nekako nam se čini da piletinu sasvim ukusno možemo pripremiti i kod kuće.), na preporuku konobara smo se odlučili za pileći kroasan. Nismo se pokajali! Izvanredan specijalitet bogatog ukusa u slast smo pojeli. Bogato punjen sirom, suvim mesom, rolovan slaninicom, kroasan je savršeno uravnotežena kombinacija, koja i izgleda veoma lepo. Cena: 780 din. Ocena: 10.

Dimljeni vrat. Solidnog ukusa, fino nadimljen, vrat je bio sočan i mekan. Cena: 690 din. Ocena: 7.

Napomena: Neka vas ne zbune visoke cene glavnih jela. U meniju je jasno naznačeno kolika je količina mesa po porciji pa su jela uglavnom dovoljna za dve osobe. Mi smo naručili po pola porcije i bilo nam je i više nego dovoljno.

Pileći kroasan
Pileći kroasan
Dimljeni vrat
Dimljeni vrat
Pileći kroasan i dimljeni vrat
Pileći kroasan i dimljeni vrat

Šopska salata. Ovu salatu često poručujemo u restoranima a salata u “Palisadu” je, za sad, apsolutni šampion po količini sira. Kvantitet u ovom slučaju nije značio i manjak kvaliteta – salata je bila veoma ukusna. Cena: 220 din. Ocena: 10.

Urnebes salata. Salata nije opravdala svoj naziv. Iako ukusna, nije bila ni malo ljuta. Cena: 170 din. Ocena: 5.

Ciganska lepinja. Naziv je obećavao neki poseban specijalitet ali smo dobili najobičniju lepinju za pljeskavice koje dobijete na kioscima brze hrane, posutu začinima. Cena: 60 din. Ocena: 4.

Šopska salata
Šopska salata
Urnebes salata
Urnebes salata
Ciganska lepinja

Pivo. Staropramen, 0,5l. Cena: 130 din

Usluga i  higijena:

Izuzetno ljubazan i šarmantan konobar nije uspevao da se nosi sa činjenicom da je jedini u restoranu. Na uslugu smo morali da sačekamo. Higijena za stolom je solidna ali toaleti su priča za sebe. Očigledno da su toaleti uslužni i za posetioce sponem parka. Ako vas nužda natera suočićete se sa čučavcima kojih ne želimo da se sećamo. Paprira ima ali ga morate naći (kao u “Kluedo” igrici).

Kvalitet hrane, ljubazna usluga i pristupačne cene čine da poželite da ponovo dođete u restoran “Palisad”. Ukupna ocena: 8.

 

Lokacija na mapi:

 

1 COMMENT

  1. danas sam sa drugaricom bila u Palisadu,popile kafu, konobar je bio ljubazan, bilo je i gostiju,prelep ambijent, fontanica hladi,a toalet je samo DA KAZEM SREDJEN I ZIGLEDA ODLICNO, IDITE PROVERITE,AKO MI NE VERUJETE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here