O nama

“Srbija na tanjiru” vam predstavlja restorane i recepte.

Oduvek postoje ljudi koji smatraju da je najbolje ono što je najskuplje kao i oni koji gledaju da jedu za što manje para – u restoranu ili kod kuće. Mi smatramo da za kvalitet hrane koja se sprema nije presudan ni novac ni količina hrane, već način na koji se kombinuju sastojci.

Pri kreiranju sajta vode nas, pre svega kvalitet i originalnost. Smatramo da kvantitet nikad ne može da zameni ili ostvari kvalitet pa na našim stranicama možete videti i pročitati samo  o odabranim restoranima i naći poznate ali i neuobičajene recepte.

Jagnjetina u tepsiji

Kada smo odlučili da pokrenemo sajt “Srbija na tanjiru” imali smo u vidu tradicionalnu srpsku porodicu, kako smo je mi doživeli.  Dakle, očevi i dede za koje ne postoji pristojan obrok ako nema mesa u velikim količinama i naše majke i bake koje su pravi čarobnjaci u kuhinji da od jednostavnih i dostupnih namirnica naprave raskošne specijalitete. Želimo da vam predstavimo hranu koja se oduvek pripremala u seoskim, gradskim, gospodskim i skromnim kuhinjama širom Srbije. Ideja nam je da predstavimo srpsku kuhinju u svom njenom bogatstvu raznovrsnih uticaja sa istoka i sa zapada.

Restorani koje vam predstavljamo su oni u koje rado idemo i oni koje su nam prijatelji preporučili. Na našim stranicama možete čitati o restoranima iz cele Srbije za razliku od većine sajtova koji prikazuju samo restorane sa teritorije grada Beograda. Na taj način želimo da vam predstavimo sveobuhvatnu sliku restoranske ponude naše zemlje koja može biti od koristi i domaćim i stranim gostima. Naš sud  je  nezavistan, iskren i, naravno, subjektivan. Pred vama je kompletan utisak o restoranima koje posećujemo – od hrane preko usluge, ambijenta do lokacije.

Recepti koje možete naći na “Srbiji na tanjiru” su takođe brižljivo odabrani. Nudimo vam predloge za vašu trpezu koji se mogu lako pripremiti od namirnica koje su najčešće dostupne i nisu preskupe. Sva jela koja vam predstavljamo napravili smo sami ili su za nas pripremili prijatelji u čijim kulinarskim specijalitetima uživamo.

U poplavi sajtova koji se bave kulinarstvom i predstavljanjem restorana mi smo se odlučili za kvalitetan i autorski pristup. U današnje vreme kada polako gubimo osnovnu kulturu – kulturu življenja, mi nudimo sajt koji je pažljivo, studiozno i profesionalno oblikovan. Što je najvažnije sve na stranici je “delo naših ruku”.

Slike su originalne, nisu “skinute” ili pozajmljene od raznih “internet kuhinjica”. Pri pisanju tekstova obraćamo pažnju na pismenost i lepo izražavanje kao nezaobilazni deo opšte kulture u koju spada i gastronomija. Smatramo da je ovakav način najbolji put za predstavljanje restorana i recepata “Srbije na tanjiru”.

Šopska salata i pogača, restoran Promaja