Restoran Vodopad - eksterijer

U srcu Homolja, kraj prelepog vodopada Veliki buk nalazi se više restorana. Mi smo posetili restoran “Vodopad”. Bez obzira da li dolazite iz pravca Ćuprije ili preko Despotovca, put je sasvim dobar, asfalt bez previše oštećenja. Dakle, bićete pošteđeni brige oko vožnje i moći ćete da uživate u divnim pejzažima Homoljskih planina. Proći ćete i pored senjskih rudnika koji odaju utisak da je vreme stalo u prvoj polovini dvadesetog veka. Ukoliko imate vremena, preporučujemo da posetite neke od znamenitosti koje se nalaze u blizini: Resavsku pećinu, manastire Ravanicu i Manasiju.

Restoran Vodopad - eksterijer
Restoran Vodopad

Restoran “Vodopad” ima prostran parking prostor. Kako se nalazi u neposrednoj blizini vodopada Veliki buk, nemojte da propustite šetnju i razgledanje. Ako ste poranili za obrok, šetnja može biti pravo uživanje pre jela ali i posle dobrog obroka će vam sigurno prijati lagana šetnja.

Restoran Vodopad - eksterijer
Restoran Vodopad - bašta restorana

“Vodopad” nije samo restoran. U sklopu kompleksa nalaze se i bungalovi pa možete provesti više dana i uživati u prirodi, ribnjacima i, naravno, ukusnoj hrani. Široko postavljen, sa prostranom baštom i dovoljno mesta, restoran nudi lep ambijent koji obećava.

Meni je standardni uz dodatak lokalnih specijaliteta.

Naš izbor:

Domaći sir. Homoljski sir je nadaleko čuven pa smo se, znajući da po pravilu tamo gde prave dobar sir, kajmak ne može biti istog kvaliteta, odlučili za ovaj delikates. Nismo pogrešili. Izvanredan, stari, punomasni, bogatog ukusa, ovaj sir može biti i ceo obrok. Cena: 200 din. Ocena: 10.

Pogača ispod sača.  Specijalitet kuće koji najtoplije preporučujemo. Vruća pogača, izvanrednog ukusa savršeno se slagala uz ostalu hranu. Cena: 250 din. Ocena: 10.

Homoljski sir
Homoljski sir
Domaća pogača u restoranu Vodopad
Domaća pogača u restoranu Vodopad

Pastrmka.  Iako nismo ljubitelji ribe, odlučili smo da ne propustimo svežu pastrmku. Pošto je riba još jedna od “jačih strana” ovog kraja, nismo oklevali da prednost damo onome što je najbolje. Riba je bila veoma ukusno pripremljena, fino grilovana i očigledno sveža. Jedino nas je zbunio blagi trag užeglog ulja za koji nismo mogli da odredimo odakle potiče… Cena: 600 din. Ocena: 9.

Punjeni ćevap.  Standardno jelo sa roštilja izneseno pred nas obećavalo je ukusne zalogaje. Bogato punjena, finog mirisa i lepog izgleda, izdašna porcija ipak nije imala u sebi dovoljan procenat mlevenog mesa. Sumnjivo ujednačena masa sa dosta mehurića, nije na nas ostavila očekivani utisak. Cena: 550 din. Ocena: 5.

Pastrmka na žaru
Pastrmka na žaru
Punjeni ćevap
Punjeni ćevap

Mešana salata. Pošto smo restoran posetili van letnje sezone koja je garant ukusnih salata, opredelili smo se za “sindikalnu” mešanu salatu. Ukus je bio osrednji, osim pečene paprike koja je bila izvanredna. Cena: 160 din. Ocena: 3.

Ljuta papričica. Mešana salata bila je “tanka” ali je ljuta papričica bila pun pogodak! Ukusna i “zdravo ljuta”. Uživali smo u svakom zalogaju. Cena: 30 din. Ocena: 10.

Mešana salata
Mešana salata
Pečene ljute papričice
Pečene ljute papričice

Palačinke sa medom. “Srbija na tanjiru” želi da vam predstavi uvek najbolje što restorani nude. Zato smo se opredelili za palačinke sa medom koji je, takođe, čuven u ovom kraju. Starinski pripremljene, pržene na ulju sa bogatim nadevom domaćeg meda u kome je bilo i komadića saća, palačinke su bile odličan izbor. Cena: 90 din. Ocena: 10.

Palačinke s medom
Palačinke s medom

Pivo, Jelen, 0,5l. Cena: 140 din.

Usluga i  higijena:

Srdačna i gostoprimljiva ljubaznost učiniće da uživate u opuštajućem ambijentu restorana “Vodopad”. Na uslugu ćete možda malo čekati ali uz umirujući šum vodopada i pogled na prirodne lepote, nećete osetiti da ste zapostavljeni.

Sve je besprekorno čisto poput bistre planinske vode koja teče kroz restoran.

Ukupna ocena: Moramo da napomenemo da su cene srazmerno visoke, imajući u vidu da je većina namirnica dostupna u blizini. Nismo mogli da se odupremo utisku da naš dolazak u Lisine hrani više “gladnih usta”. S obzirom da posetilac u restoran ne može baš da svrati peške, uverili smo se da vlasnici visoko cene svoje usluge. Ukupna ocena: 8.

 

Lokacija na mapi:

 

3 COMMENTS

  1. Godinama sa porodicom obidjemo Vodopad i odmorimo kraj vode u ovom restoranu . Hrana , usluga i cene nas nijednom nisu razocarale. Iskreno preporucujem ovaj restoran

  2. Dobro vece da pitam za prenociste nas je dvoje odraslih i dete od 4 godine jedno . kolko kosta prenociste samo ako ima tako ili ide sa jelom zajedno dorucak rucak vecera interesuje nas vikend petak subota i nedelju bi predvece isli kuci kolko bi to kostalo ?

  3. Jaroslave, mi na žalost ne raspolažemo takvim informacijama. Probajte da pronađete kontakt inforamcije ugostitelja pa se raspitajte direktno kod njih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here