Restoran Stara kapetanija - enterijer

Smešten na dunavskom keju u Zemunu, restoran “Stara kapetanija” skoro da ne može biti bolje pozicioniran. Atraktivna lokacija sa lepom hladovitom baštom i prostranim restoranom podjednako je privlačna u svako doba godine.

Restoran Stara kapetanija - enterijer
Restoran Stara kapetanija - enterijer

Dosledno uređen u novosecesionističkom stilu, restoran “Stara kapetanija” će vas dočekati jasnim, uočljivim komplementarnim bojama, udobnim stolicama i svetlim prostorom. Enterijer pomalo odudara od fasade ali ceo ambijent odiše opuštenošću starog Zemuna koji ne mogu izmeniti novine u dekoraciji.

Praking ćete lako naći jer ga ima dovoljno. Čak iako ste parkirali kola malo dalje, prijaće vam šetnja pored širokog Dunava.

Meni je standardni kombinovani, restoran nudi riblje specijalitete, jela po prudžini i roštilj.

Naš izbor:

Riblja čorba. Ukusna, pikantna, sa dobro očišćenim komadima ribljeg mesa, bez suvišne masti koja se lepi za ivice tanjira, riblja čorba je bila jelo koje možemo toplo preporučiti. Cena: 160 din. Ocena: 10.

Riblja čorba
Riblja čorba

Ćevapi na kajmaku. Ljubitelji specijaliteta od mlevenog mesa na roštilju retko imaju prilike da u restoranima uživaju u punom ukusu pljeskavica ili ćevapa. Nažalost, praksa restoranske ponude ćevapa u kojima jedva da ima trećina mesa prisutna je i u “Staroj kapetaniji”. Kajmak je bio ukusan ali nije bio dovoljan da popravi utisak koji su ostavili penasti ćecapi. Cena: 550 din. Ocena: 5.

Ćevapi na kajmaku
Ćevapi na kajmaku
Ćevapi na kajmaku
Ćevapi na kajmaku

Biftek u maslinovom ulju.  Veoma primamljivog naziva, biftek je samim izgledom izazvao blago razočaranje. Šnite pošteno pečenog mesa skromno su bile raspoređene po dinstanom povrću, doduše prelivene maslinovim uljem. Meso nije bilo neukusno ali ne bismo smeli da “stavimo ruku u vatru” da su zaista pripremljeni od goveđeg mesa koje nosi naziv “biftek”. Povrće je bilo sveže pripremljeno i blagog, prijatnog ukusa. Za ovakav obrok smatramo da je cena preterana. Cena: 850 din. Ocena: 5.

Biftek u maslinovom ulju
Biftek u maslinovom ulju
Biftek u maslinovom ulju
Biftek u maslinovom ulju

Bečka šnicla. Standardnog ukusa, bečka šnicla koju smo probali u ovom restoranu na nas je ostavila prosečan utisak.  Cena: 550 din. Ocena: 5.

Bečka šnicla
Bečka šnicla

Urnebes salata.  U meniju je lepo pisalo da je urnebes salta napravljena od ajvara ali smo ipak očekivali malo pikantniji ukus. Porcija je bila izdašna i ukusna ali smo jeli ajvar (skromno ljukast) izmešan sa sirom. Cena: 190 din. Ocena: 6.

Hleb. Kajzerice, bledunjavog ukusa. Cena: 80 din. Ocena: 4.

Urnebes salata u restoranu
Urnebes salata
Hleb u restoranu
Hleb

Piće: pivo Jelen, točeno, 0,5l. Cena: 140 din.

Usluga i  higijena:

Kad posetite restoran “Stara kapetanija” dočekaće vas ljubazno i opušteno. Imaćete osećaj da vam domaćini ostavljaju slobodnog prostora, biće tu kad vam zatrebaju i ukoliko dođete u vreme kad imaju pauzu, bez uštogljenosti će za stolom pored vašeg pojesti svoj obrok ili čistiti escajg. Nama je prijala ta doza alaske nonšalantnosti dok nismo primetli da se cene razlikuju od menija do menija. Ukoliko dobijete različite cenovnike, računajte naravno, na više cene jer će vas inače žacnuti razlika u ceni koja ide i do 80 dinara. Restoran je besprekorno čist, od sale za ručavanje do toaleta.

Ukupna ocena: Ne ulazeći u dublje razmatranje ekskluzivnosti lokacije ili višedecinjske tradicije smatramo da su cene previsoke za kvalitet hrane koju dobijete. Ukupna ocena: 5.

 

Lokacija na mapi:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here