Restoran Rudnički breg

Na Ibarskoj magistrali, na vrhu rudničkog prevoja smestio se restoran “Rudnički breg”. Ako ste u mogućnosti, preporučujemo da do restorana dođete preko Topole i Rudnika. Uživaćete u lepotama Šumadije na putu koji je pristojno održavan a nije opterećen kao Ibarska magistrala.

Restoran Rudnički breg
Restoran “Rudnički breg”

Restoran je prostran i udoban. Atmosfera je prijatna i ušuškana bez obzira što se nalazi pored magistrale.

Kao kod svake dobre “drumske mehane”, ispred restorana se nalazi prostran parking.

Restoran Rudnički breg - bašta restorana
Restoran Rudnički breg – bašta restorana

Meni je standardni: roštilj, jela po porudžbini i više jela sa domaćim kajmakom. Primetili smo da su najpopularnija jela smeštena na prvoj stranici menija – da uštede vreme ogladnelom putniku namerniku. Restoran smo posetili u vreme dok je u velikoj sali bila svadba tako da smo ostali uskraćeni za jagnjeće pečenje i  rolovani ražnjić (“Rudnički breg”)  pa smo se odlučili za klasična jela sa roštilja. Restoran je nadaleko čuven po izdašnim porcijama u šta smo se i sami uverili.

 

Naš izbor:

Lepinja sa kajmakom. Izvanredan kajmak u hrskavoj i pomalo masnjikavoj lepinji čini ukusan brzi zalogaj. Ukoliko “merite svaki dinar” možete poručiti odvojeno lepinju i kajmak, proćićete jeftinije. Cena: 200 din. Ocena: 8.

Lepinja s kajmakom
Lepinja s kajmakom

Vešalica. Poveći komad neistanjenog mesa pokrio je veliki tanjir u kome je poslužen. Mekano meso, odlično pečeno bilo je veoma ukusno. Pomfrit u prilogu je bio ukusniji no što je izgledao. Za one koji imaju prosečan apetit porcija je više nego dovoljna. Cena: 750 din. Ocena: 9.

Vešalica
Vešalica
Vešalica
Vešalica
Vešalica
Vešalica

Ćevapčići. Na našu radost, ćevapi koje rado poručujemo i koji nam često služe kao odrednica za poređenje, bili su izvrsni. Pravljeni od mesa, dobro pečeni, služe se takođe sa neuglednim ali ukusnim pomfritom. Ako nemate ogroman apetit i pola porcije će biti sasvim dovoljno da utolite glad. Cena: 450 din. Ocena: 10.

Kobasice. Izvanredne, domaće, pikantne i izdašne. Retko gde smo jeli tako kvalitetne i ukusne kobasice. Ovo jelo takođe možete poručiti na pola porcije. Ko pojede celu porciju, svaka mu čast!. Cena: 450 din. Ocena: 10.

Ćevapi i kobasice na roštilju
Ćevapi i kobasice na roštilju (po pola porcije)
Kobasice na roštilju
Kobasice na roštilju
Kobasice na roštilju
Kobasice na roštilju

Lepinja. Lepinje solidnog ukusa, nauljene da budu hrskave, činile su fini dodatak specijalitetima sa roštilja. Ocena: 6.

Lepinja
Lepinja

Krastavci. Krastavci su bili sveži ali za malo pa gorki. Začinjeni su  sa merom uljem i sirćetom. Cena: 130 din. Ocena: 7.

Paradajz. Oko pripreme paradajz salate se možete dogovoriti sa konobarom. Možete dobiti paradajz sa crnim lukom, sa sirom, samo paradjz ili sve zajedno… kako vam volja. Posetili smo restoran u vreme kad počinje sezona domaćeg povrća pa je i salata bila ukusna. Cena: 150 din. Ocena: 9.

Salata od krastavaca
Salata od krastavaca
Salata od paradajza
Salata od paradajza

Pivo. Točeno, 0,33l. Cena: 100 din.

Usluga i  higijena:

Neposrednost i spontana ljubaznost konobara učinila je da nam ne smeta što nije bilo jela koje smo želeli da probamo. Nije nam zasmetalo čak ni to što nismo dobili domaće kiselo mleko koje smo poručili. Ne srećemo se svaki dan sa opušenim pristupom gde će vam objasniti da čekate na jelo “jer je kuvarica mlada i zbunjena” (verovatno je konobar zaboravio da da kompletnu porudžbinu ali nema veze…). Iako nam se retko dešava da dođe do nesporazuma u računu, do sad nam se nije desilo da konobar primeti grešku pre nas i sam koriguje cenu.

Ne znamo da li je zbog blagotovrnog planinskog vazduha ili zbog prelepe prirode tek nama ništa u restoranu “Rudnički breg” nije zasmetalo. Ukoliko vam je rudnički prevoj “na pola puta” i želite da napravite pauzu, ovaj restoran najtoplije preporučujemo. Ukupna ocena: 9

 

Putokaz

Lokacija na mapi:

 

1 COMMENT

  1. Ako svratite u restoran Rudnicki Breg, a pri tom ne zurite, prosetajte se do Srpskog Holivuda koji je odatle udlajne 1, 5 km.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here