Picerija Botako - bašta restorana

Mirna i tiha Nevesinjska ulica svojevrstan je „rezervat očuvanih lepota Vračara“, koju starosedeoci i svi poštovaoci ovog kraja rado posećuju kada žele da se odmore i opuste. Koncentracija kafića, poslastičarnica i restorana u maloj ulici je zaista fascinantna. Za svakog se nađe po nešto. Picerija Botako ima veoma prijatno uređen lokal a svoj najlepši deo daje u „skockanoj“ bašti. Mediteranska kombinacija kamena, cigle, stolova od kovanog gvožđa sa kamenim mozaicima uz dosta zelenila stvara utisak da ste daleko od gradske vreve.

Kako picerija nudi i kućnu dostavu, savetujemo vam da ga posetite u doba kad možete sedeti u bašti a ako volite Botako pice, kad je loše vreme, poručite da vam donesu. Parkinga nema iako je ulica u parking zoni, uvek je teško naći slobodno mesto.

Picerija Botako - bašta restorana
Picerija Botako – bašta restorana

Naš izbor:

Pica Botako, porodična. Picerija Botako od samog početka neguje posebnost nestandardnim izborom pica. Zapravo testo je klasično, pravo ’talijansko, majstor ga sprema na vaše oči pa ako ste gladni možete da brojite jufkice testa i igrate se pogađanja koje od njih će biti vaša pica. Neuobičajeni su nadevi i u ponudi je zaista širok izbor primamljivih kombinacija bogatih ukusa za pice. Odlučili smo se za picu kuće, Botako. Njeguški pršut, dimljene masline, parmezan, susam i rukola dali su ovoj pici zaista dobar ukus i opravdali „imidž“ drugačije picerije. Cena: 1190 din. Ocena: 10

Pica
Pica “Botako”
Pica
Pica “Botako”

Piće. Jelen Fresh, 0,33l Cena: 150 din.

Usluga i higijena:

Obzirom da je bašta praktično na trotoaru, ambijent je uredan i dovoljno lep „na oko“ da ne zameramo što nije baš sve blistalo – uostalom blistava čistoća u takvim uslovima je nemoguća misija. Tanjiri i escajg su besprekorni a to je najvažnije. Usluga je brza a konobarice ljubazne. Cenimo što su se vlasnici rukovodili estetskim zahtevima kad je uređenje prostora u pitanju ali stolovi sa neravnim kamenim mozaikom nisu idealan izbor za restoran u kome se konzumira hrana. Tanjiri se bučno klackaju i krckaju preko kamene dekoracije a escajg morate brižljivo da odlažete između zalogaja. Metalni zvuk odzvanja u bašti smeštenoj između visokih zgrada pa sve skupa kvari apetit i uživanje u ukusnoj hrani. Po reakcijama za okolnim stolovima primetili smo da, za restoran neuobičajeni zvuci, nisu samo nas omeli pri obedu. Lepo osmišljeno postolje za picu na takvim stolovima ne može da stoji najstabilnije pa će vas i konobari upozoriti da pažljivo sečete picu da ne bi „odletela“ i sa postolja i sa stola.

Kada je ukupan utisak u pitanju, moramo da se osvrnemo na cene. Ma koliko sadržaj pica bio raskošan i ekskluzivan, ukoliko ste ikada pravili picu kod kuće znate koliko zapravo malo „materijala“ treba da se dobije bogata pica. Smatramo da je za komad pečenog testa posutog sa malo hrane, cena previsoka. Ipak je to samo „unapređena“ pica, skromno, dnevno italijansko jelo, da ne kažemo sirotinjsko… Svaka čast originalnosti, lokaciji i dobrom glasu, mi smatramo da je za picu cena jednaka, ako ne i jača od „konkretnih“ specijaliteta u drugim restoranima, zaista previše. Ukupna ocena: 7

 

Lokacija na mapi:

 

Picerija Botako - bašta restorana
Picerija Botako – bašta restorana

3 COMMENTS

 1. Niste naveli jednu od glavnih prednosti Botaka, a to je da se svaka pica može kombinovati sa bilo kojom drugom “pola-pola”.
  Cene jesu jače, ali to je i dalje najbolja pica na Balkanu.

 2. Na žalost ta opcija niti piše u meniju niti su nam konobari to predložili. Mi smo to evo sada saznali od Vas. Ispada da je to namenjeno samo za poznavaoce, jer ko dođe prvi put za to skriveno bogatstvo ponude neće doznati.

  • Eh 🙁
   To je zaista čudno. Ali činjenica je da često imaju novo osoblje koje se, uglavnom zbog gužve, ne snalazi. Ja ću uskoro da ih testiram na novoj lokaciji, pa ćemo uporediti 🙂
   Inače, opcija pola-pola postoji i kad se naručuje dostava preko sajta, jako zgodno. I da dodam još, pošto stvarno često jedem tamo, da je testo bolje pečeno ako se uzima velika pica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here