Restoran Lugarnica, Fruška Gora

U želji da iskoristimo lepo vreme zaželeli smo da posetimo Frušku Goru. Pretragom po internetu opredelili smo se za dva restorana koji, na kraju, nisu postojali na označenim adresama. Pustili smo da nas “vodi drum” i završili u restoranu “Lugarnica” u samom nacionalnom parku.

Restoran Lugarnica, Fruška Gora
Restoran Lugarnica, Fruška Gora

Prelepi predeli Fruške Gore, bogatstvo i mir kojima odiše ceo kraj doprinose atraktivnosti lokacije ovog restorana. Restoran je po izgledu pravi lovački dom. Pored malo “zagušene atmosfere” restoranske sale opredelili smo se za divnu baštu na šumskom proplanku.

Restoran Lugarnica, pogled iz bašte
Restoran Lugarnica, pogled iz bašte
Restoran Lugarnica, pogled iz bašte
Restoran Lugarnica, pogled iz bašte

Na meniju su jela po porudžbini, roštilj i divljač.

Naš izbor:

Špikovan srneći but. Ukusno, mekano srneće meso bogatog, specifičnog ukusa posluženo je uz nezaobilazni lovački sos sa ukusnim svežim pečurkama. Nemamo često prilike da jedemo divljač a u ovom specijalitetu smo zaista uživali. Pomfrit u prilogu je bio prosečnog ukusa. Cena: 600 din. Ocena: 10.

Ćevapi na kajmaku. Napravljeni od pravog mesa, doduše “zdravo masnjikavi” bili su ukusni i bez previše začina. Na kajmaku takođe nisu štedeli tako da ćevapi u “Lugarnici” spadaju u bolje koje smo probali. Cena: 400 din. Ocena: 9.

Špikovani srneći but
Špikovani srneći but
Ćevapi na kajmaku
Ćevapi na kajmaku

Šopska salata.  Paradajz u salati je bio izvanrednog ukusa, mirišljav i pravi domaći. Fino začinjena uz pravu meru crnog luka salata bi dobla najvišu ocenu da je sir bio drugačiji. Navikli smo da šopska salata bude pripremljena sa starim, punomasnim pikantnim sirom a dobili smo neki dijetalni proizvod mlakušnog ukusa. Cena: 170 din. Ocena: 8.

Ljuta paprika. Poručili smo pečenu ljutu a dobili svežu. Mirisala je na papriku i bila skromno ljuta.  Cena: 30 din. Ocena: 5.

Kuver. Hleb i projice najradije ne bismo komentarisali. Beli, penasti ,praznjikav “kupovni”, hleb je poslušen sečen na kriške. Što se projica tiče, stekli smo utisak da je kukuruzno brašno tek začin koji daje boju. Cena: 40 din. Ocena: 2.

Šopska salata
Šopska salata
Hleb
Hleb

Dezert: Baklava. Prava prečanska, bogata orasima, izvanrednog ukusa, baklava je idealan dezert posle dobrog jela. Cena: 150 din. Ocena: 10.

Baklava
Baklava

Kafa domaća. Napravljena s merom, ni previše jaka a ni previše tanka. Uz dezert nam je prijala. Cena: 60 din. Ocena: 8.

Piće: Pivo, Staropramen 0,5l. Cena: 120 din.

Usluga i  higijena:

U restoranu “Lugarnica” doćekaće vas prisno i gostoljubivo. Usluga je brza ali nenametljiva. Nema greške s higijenom, sve je, uglavnom, na svom mestu. Restoran je veoma posećen, gosti rado svraćaju na jelo ili samo na piće. Ima tu “putnika namernika” u prolazu, porodica sa decom pa nije čudo što smo na jastucima zatekli poneku mrvicu. Toalet renoviran, sa svim što treba da ima.

Ukoliko prolazite Fruškom Gorom nećete pogrešiti ako posetite restoran “Lugarnicu” zbog  ukusne hrane, ljubazne usluge i božanstvenog  ambijenta. Ukupna ocena: 9
Restoran Lugarnica, bašta restorana
Restoran Lugarnica, bašta restorana
Restoran Lugarnica, ulaz
Restoran Lugarnica, ulaz

 

Lokacija na mapi:

 

2 COMMENTS

  1. Looks great and the food looks great and interesting.
    Will definitely visit when we come back to Serbia.
    Cevapi with kajmak look great to me.
    Coming soon !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here