Restoran Koš, Kragujevac, ulaz iz parka

U sklopu sportskog centra u Kragujevcu, između košarkaških terena, bazena i sportske sale smestio se restoran “Koš”. Mir i spokoj prelepog Velikog parka ostaće iza vas i u letnjim mesecima zakoračićete u gungulu i žagor dece i odraslih. Lokacija restoranu garantuje veliku posećenost pa, ukoliko ste svratili na ručak, može vam se desiti da se “niskim startom” borite za slobodan sto.

Restoran Koš, Kragujevac, ulaz iz parka
Restoran Koš, Kragujevac, ulaz iz parka

Parking prostora ima dovoljno na obodu parka.

Meni je šarolik i dovoljno nesvakidašnji da obećava ukusnu hranu.

Naš izbor:

Feta sir na grčki način. Predjelo koje se retko sreće morali smo da probamo. Feta sir sa crnim maslinama, kaparom i maslinovim uljem zapečen je na roštilju, umotan u alu foliju (ako se pitate kako je to izvedeno). Jelo je blagog ukusa gde je čak i kapar “fino legao” (inače nismo ljubitelji ove začinske biljke) . Eto ideje za doručak ili večeru jer ovo jelo možete pripremiti i u kućnim uslovima. Cena: 280 din. Ocena: 8.

Salata “beef slice”. Meni restorana ima bogatu ponudu laganih jela pa smo se odlučili da probamo jednu od salata. Komadi mesa su bili softani a parmezan je dao pikantni ukus salati koja može biti kompletan obrok.  Cena: 390 din. Ocena: 9.

Feta sir na grčki način
Feta sir na grčki način
Slajs salata
Slajs salata

Rolovana vešalica. Pristojan komad mesa rolovan šunkom i kačkavaljem predstavljao je ukusan obrok. Ukoliko volite ovakve specijalitete, nećete pogrešiti ako u restoranu “Koš” naručite rolovanu vešalicu. Ipak, jelo se nije izdvojilo po ukusu za razliku od sličnih specijaliteta koje smo probali u drugim restoranima. Cena: 780 din. Ocena: 8.

Rolovana vešalica
Rolovana vešalica
Rolovana vešalica
Rolovana vešalica

Kuver. Obične zemičke, bele i crne. Cena: 50 din. Ocena: 3.

Pivo. Staropramen 0,5l. Cena: 160 din.

Sok. Next 0,2l (tri gutljaja). Cena: 130 din.

Zemičke
Zemičke

Usluga i  higijena:

Ukoliko prvi put svraćate u restoran i ostanete zatečeni gužvom i vrevom lepe bašte u kojoj gosti mahom samo pijuckaju možete se zapitati da li postoji posebna sala za ručavanje. Na ulasku u restoran nalazi se “info pult” za kojim su stajala dva momka nonšalanto uživajući u duvanu. Za trenutak smo pomislili da su gosti a ne konobari jer su na nas obratili pažnju koliko i na “lanjski sneg”. Nakon što smo našli slobodan sto, čekali smo poprilično dok se neko nije pojavio da raskloni ostatke hrane, papiriće i prazne čaše koje su ostale na stolu. Na kraju smo dobili račun sa dva puta naplaćenim pićem.

Možda smo došli u trenutku kada je bilo previše gostiju. Osim rekreativaca, odvijalo se i dečije takmičenje pa smo više brinuli da li će nas neko dete “pokupiti” biciklom ili uleteti u tanjir nego što smo mogli da uživamo u hrani. Povrh svega u restoranu je bila i svadba tako da je kakofonija zvukova ozbiljno ugrozila naš apetit.

Ako volite gužvu restoran “Koš” je definitivno mesto gde ćete je naći. Mi, ipak više volimo mesta gde možete u miru uživati u hrani. Kvalitet hrane je bio veoma dobar a higijena pristojna. Ipak, ukoliko želite da se na miru prepustite čarima gastronomskog uživanja, preporučili bismo vam neki drugi restoran. Ukupna ocena: 4.

 

Lokacija na mapi:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here