Restoran Intermeco u Valjevu
Restoran Intermeco u Valjevu
Restoran Intermeco u Valjevu

Tešnjar, stari deo Valjeva, lepo je obići u svako doba godine. Očuvana stara arhitektura, kaldrmisana ulica i veliki broj restorančića i kafića obećavaju dobar provod. Restoran “Intermeco” se nalazi u samom srcu Tešnjara i, iako je novoizgrađen, ambijentom se savršeno ukalpa u opuštenu atmosferu ovog dela grada. Pogled na reku doprinosi lepom utisku. Obzirom da je Tešnjar “pešačka zona”, do restorana ćete se prošetati ali to vam može samo prijati.

Restoran Intermeco u Valjevu

Kao što ime nagoveštava, u restoranu “Intermeco” nude jela italijanske kuhinje ali i klasičan “kafanski” meni kao i više maštovitih i neuobičajenih specijaliteta.

 

Naš izbor:

Intermeco šnicla. Ukusna i mekana svinjska šnicla prlivena sosom sa pečurkama, punjena je praškom šunkom. Sastojci su majstorski i maštovito ukomponovani pa vam bude naizmenično asocijacije na italijansku pirošku, domaće sendviče koje ste voleli da doručkujete pre škole i sećanja na kafane gde ste jeli dobre bele vešalice. Pomfrit je izvrstan. Uživali smo u ovom specijalitetu koji se lako i sa uživanjem jede. Cena: 550 din. Ocena: 10.

Šnicla
Šnicla "Intermeco"

Biftek u sosu od gorgonzole. Poslužili su nam pravi biftek (za razliku od nekih drugih restorana koji nude teleće meso kamuflirano u biftek), pripremljen u dlaku tačno kako smo tražili (srednje pečen). Kada tome dodate aromu gorgonzola sira koji je nama omiljen i ukusno grilovano povrće dobijete izvanredno jelo. Očigledno da u restoranu “Intermeco” imaju izvanrednog kuvara. Cena: 700 din. Ocena: 10.

Biftek u sosu od gorgonzole
Biftek u sosu od gorgonzole

Šopska salata.  Ukusan domaći sir se dobro uklapao sa povrćem. Cena: 130 din. Ocena: 8.

Mimoza salata. Bogata kombinacija kuvanih jaja i zelene salate bila nam je zapravo ukusno predjelo i dobar uvod u glavna jela jer smo u restoran došli “zdravo gladni”.  Cena: 100 din. Ocena: 9.

Mimoza salata
Mimoza salata

Kuver. Običan hleb, po dva parčeta, nije bio presudan za ukupan utisak o jelima koje smo probali. Cena: 40 din. Ocena: 6.

Palačinke sa medom. Iako su glavna jela bila izdašna, pripremljena su tako da su nam ostavila prostora i za dezert.  Palačinke, standardno dobrog ukusa,  uz domaću kafu su bile savršeni završetak našeg obeda. Cena: 150 din. Ocena: 8.

Palačinke sa medom i orasima
Palačinke sa medom i orasima

Pivo. Nikšićko svetlo, 0,33l. Cena: 140 din. Valjevsko, 0,33l. Nismo mogli da odolimo a da se ne podsetimo ukusa piva pravljenog po “staroj” tehnologiji. Cena: 120 din.

Valjevsko pivo
Valjevsko pivo

Usluga i  higijena:

Nov, uredan i čist, restoran “Intermeco”  ima i ljubazne konobare koji će vam rado pomoći oko izbora jela. Na nas je najjači utisak ostavila već pomenuta činjenica da restoran ima prvorazrednog majstora kuvara.

Valjevo ima dosta dobrih restorana za koje smo dobili preporuke od prijatelja a mi vama možemo najtoplije preporučiti da posetite restoran “Intermeco”. Ukupna ocena: 10.

 

Lokacija na mapi:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here