Karađorđeva šnicla

“Srbija na tanjru” je za vas bila u  Meki dobre hrane – na Ibarskoj magistrali, u restoranu “Gurman” u Meljaku.

Restoran nas je iznenadio modernim ambijentom. Jasno označena tabla, na početku Maljaka kad dolazite iz pravca Beograda vas vodi na lepo uređen parking. Restoran je dovoljno povučen pa nudi mirnu atmosferu iako ste, praktično, na magistrali. Čist, uredan prostor, udobne stolice i besprekorno beli nadstoljnjaci ruše predrasude o zadimljenim “bircuzima”u kojima trešti loša muzika, koji su dugo vremena bili sinonim kafana na Ibarskoj magistrali.

Gurman - eksterijer
Bašta restorana Gurman

Na meniju možete naći i pastrmku ali smo se mi odlučili za standardne “kafanske” specijalitete.

Naš izbor:

Punjena vešalica. Restoran “Gurman” je poznat po porcijama koje su duple, po ceni za jednu. Sto je bio pomalo tesan za jela koja smo poručili. Punjenu vešalicu čine dva povelika komada bogato punjenog svinjskog mesa izvanrednog ukusa. Pred utiskom koji je na nas ostavio ovaj izuzetno ukusan specijalitet izbledela je činjenica da je pomfrit u prilogu bio lošijeg ukusa, nejednako pečen i pomalo masnjikav.Cena: 450 din. Ocena: 9.

Karađorđeva šnicla  je jedno od naših omiljenih jela koje rado poručujemo u restoranima. Karađorđeva šnicla u “Gurmanu” je među najboljima koje smo do sada probali. Sve na njoj i u njoj je bilo izuzetno ukusno i kvalitetno pripremljeno. Jelo za svaku preporuku.  Naravno, porcija može komotno biti obrok za dve osobe ali oni ješniji je mogu bez problema savladati. Cena: 450 din. Ocena:10.

Punjena vešalica
Punjena vešalica
Karađorđeva šnicla
Karađorđeva šnicla

Kiseli kupus  nije kvalitetom odgovarao glavnim jelima. Očigledno na brzinu ukiseljen, možda čak i samo blanširan u sirćetu, po ukusu je bio između svežeg i kiselog kupusa. Cena 60 din. Ocena: 2.

Šopska salata  Restoran smo posetili u vreme kad nije sezona povrća pa je i ukus salate bio tanak i bezličan. Sir je bio izvanrednog, pikantnog ukusa pa sve ukazuje na to da je šopska salta pravi izbor u “Gurmanu” tokom leta i rane jeseni. Cena: 100 din. Ocena: 4.

Kiseli kupus
Kiseli kupus
Šopska salata
Šopska salata
Lepinje u restoranu Gurman
Lepinje u restoranu Gurman

Hleb: Lepinje su solidne, sa blagim ukusom dima, upravo su ono što očekujete od hleba kada poručite jelo sa roštilja. Cena: 35 din. Ocena: 8

Piće: Jelen pivo  0,5l. Cena: 90 din.

Kafa domaća. Kada smo videli da nude kafu sa ratlukom, nismo odoleli. Ako poručite domaću kafu, takvu ćete i dobiti – pošteno spremljenu, jaku… i sa ratlukom na čačkalici. Cena: 40 din. Ocena: 10.

Kafa sa ratlukom
Kafa sa ratlukom

Usluga  higijena:

Spontana i ljubazna, nenametljiva i profesionalna… samo su neki od kvaliteta koji odlikuju uslugu u restoranu “Gurman”. Na jelo nećete čekati, kad vam zatreba konobar, biće tu da vas usluži ili pomogne savetom oko izbora hrane. Kvalitet jela ali i povoljne cene čine da ovaj restoran najtoplije preporučujemo. Ukoliko se nalazite u krugu od dvadeset kilometara, isplati se potrošiti gorivo i doći na istinsko gurmansko uživanje kod “Gurmana”.

Ukupna ocena: Besprekorna čistoća i moderan dizajn toaleta čine da ukupan utisak o restoranu bude izvanredan. Mnogi restorani u “kulturnijim” sredinama naše lepe zemlje mogli bi da se ugledaju na uređenost koju možete naći u restoranu “Gurman”. Očigledno da vlasnik na pravi način i punog srca ulaže u svoj lokal. Nadamo se da će do početka prave letnje sezone i bašta restorana biti ozelenjena. Ukupna ocena: 10.

 

Lokacija na mapi:

 

3 COMMENTS

  1. Ljudi pobogu, pa šta ste vi jeli tamo?! Hrana je, pa dobro ne baš nikakva, ali obilna za male pare… To je mesto gde staju kamiondžije, tj. mesto za “najesti se mnogo”, a ne dobro… Nisam neki snob, zaista, ne kažem da je loša hrana, jela sam više puta tamo, ali ovde je to mesto mnooooogoooo prehvaljeno

  2. to je jedan mnogo,mnogo dobar restoran…..za razliku od svih ostalih na toj magistrali on gostima pruza osecaj da ste kao kod kuce…..konobari su mnogo dobri i treba da se sami uverite……ja jesam….

  3. Ana pobogu pa zbog čega si toliko ljubomorna pa pljuješ po najboljem restoranu u Srbiji,ako ne i šire ? Jesi ikada bila dalje od lokalnog kafića,ili se tvoj komentar ipak svodi samo na ono što si načula od drugih pa ti je krivo što nikada nisi imala zadovoljstvo da hasaš u Gurmanu ?
    Restoran Gurman kod Dragana da mi je bliže kući,mislim da ne bih izlazio odande 🙂 Hrana je baš onakva kakvu je zamišlja neko ko voli da jede baš to što se tamo sprema i svaki put se iznenadim porcijom bez obzira na to što znam o čemu se radi 🙂 Po nekad se nas 4-5 skrpi za ”čorbu” i za hiljadu i po-dve jedemo ko bogovi 🙂 Svi ljubazni,uslužni,milina da posediš.Preporučujem svim gurmanima da ne propuste Gurman kod Dragana ! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here