Etno selo “Babina reka”, selo Trbušnica, Lazarevac

Restoran: Ako dolazite preko Lazarevca  (“Babina reka” je na 20km od Aranđelovca i 12km od Lazarevca) krivudav  put, uglavnom dobar, vodi vas živopisnom ustalasanom Šumadijom. Pogled na lepu prirodu i trajanje deonice od 12km će učiniti da dodatno dobijete apetit u očekivanju etno sela “Babina reka”. Putokazi su vidni i lako uočljivi ali nas je razočarala poslednja deonica od oko kilometar koja nije asfaltirana. Dakle, posetu ovom restoranu preporučujemo samo po lepom i suvom vremenu. Etno selo je na lepom mestu, po svoj prilici napravljeno na dedovini vlasnika, domaćinski solidno uređeno sa ambicijom da bude mnogo više od restorana sa prenoćištem.

Etno selo "Babina reka": bašta restorana
Etno selo "Babina reka", bašta restorana

Po onom što smo videli, vrlo brzo će postati veoma atraktivna lokacija za seminare, školske izlete i sportske pripreme. Unutrašnjost restorana je uređena brižljivo i sa puno ukusa. Urađen u drvetu, vatra u kaminu, prijatno osvetljenje, pogled kroz velike prozore na polja s jedne strane i uređeno dvorište sa druge strane je za svaku pohvalu. Restoran je živ i posećen.

 

Etno selo "Babina reka", enterijer restorana
Etno selo "Babina reka", enterijer restorana

Naš izbor:

Glavno jelo: “Babina trpeza za dvoje”. Maštovit naziv za mešano meso. Vešalica i dimljeni vrat su bili sočni i veoma ukusni. No, kobasice i mleveno meso u ćevapima su nas razočarali. Kobasice se mogu porediti sa najjeftinijim kupovnim na meru, previše masne čak pomalo i užegle. Ćevapi su imali najmanje mesa u sebi. Bogat izgled servirane porcije je dobijen velikom količinom prženih krompirića preko kojih je naslagano meso. Pomfrit je bio ukusan i lepo pripremljen, ali sa svežim lukom nismo imali sreće – nimalo sočan i otrovno ljut. Iako je meso posluženo kao vešalica bilo ukusno i za svaku pohvalu, ostala nam je dilema da li je to zaista vešalica. Nama je ličilo na krtinu od buta te samim tim, ostavilo pomalo gorak ukus da nismo dobili ono što smo poručili. Cena: 1150din. Ocena: 4

Glavno jelo "Babina trpeza" (mešano meso)
Glavno jelo "Babina trpeza" (mešano meso)

Šopska salata u skladu s modernim trendovima je poslužena nezačinjena. Na stolu smo imali ulje i so, ali mi spadamo u onu vrstu gostiju koja jede ono što je servirano pa cenimo kad su i salate začinjene u toku pripreme. Sir je bio nedovoljno pikantan što je dodatno doprinelo bledom utisku. Cena 220din. Ocena:3

Lučana paprika izvrsna. Sočna, punog ukusa sa pravom merom začina. Cena: 150din. Ocena: 10

Šopska salata u "Babinoj reci"
Šopska salata u "Babinoj reci"

 

Pečene paprike u "Babinoj reci"
Pečene (lučene) paprike u "Babinoj reci"

 

Hleb: domaći hleb koji je “domaći” utoliko što je pripreman na domaći način, ali sa previše aditiva te nije imao pravi ukus domaće pogače. Ocena: 6

Domaći hleb u "Babinoj reci"
Domaći hleb u "Babinoj reci"

Piće: pivo Staropramen, u flaši, 0,5l Cena: 100din

Usluga i higijena:

Usluga je krajnje ljubazna, osećate se kao da ste gost u domu a ne posetilac restorana. Na jelo se ne čeka dugo i konobar je tu kad vam zatreba. Vlasnik je pazio na detalje pa su konobari odeveni u narodnu nošnju što dodaje prijatnosti ambijenta.

Prijatno nas je iznenadila  muzika sva od klasika starogradskih bisera, dovoljno glasna da se primeti i istovremeno dovoljno tiha da ne smeta.

Ukupna ocena: Stameno uređen kompleks sa jakim kamenim, ozidanim nasipima, detalji kao što su ubačeni delovi stabla u popločano dvorište, bazen sa patkicama, mnogobrojni etno antikviteti ukomponovani su sa vrhunskim ukusom. Započetim radovima jasno je naznačeno da vlasnik ulaže u završetak, očigledno, jasno zacrtane vizije kako selo treba da izgleda. Etno selo “Babina reka” nam je zagrejalo srca i ojačalo veru da naša lepa zemlja ima domaćine koji će brigom i pažnjom očuvati tradiciju po najmodernijim svetskim standardima. Zbog ovoga smatramo da restoran zaslužuje višu ocenu bez obzira na hranu koja nije u potpunosti zadovoljila naše kriterijume. Ocena: 6

 

Lokacija na mapi:

2 COMMENTS

  1. Posetili ste etno selo na pocetku, poceli su sa radom krajem 2010.godine., do sada su veoma napredovali i razvili se. Asfalt je do samog objekta, veliki parking, jos novih objekata, hrana je bozanstvena.
    Pozivam Vas da dodjete ponovo i da upotpunite sliku o Babinoj reci. Jer, moram priznati, ne slazem se sa Vasim komentarima i ocenama i osecam potrebu da podelim svoje vidjenje sa Vama.

  2. Slazem se sa Tamarom.Idite opet tamo, stvari su se mnoooogo popravile. Mesto je za svaku preporku!

    PS Lokacija na mapi Vam je pogresna, Etno selo je nekih 800m juznije od navedene

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here