Etno restoran "Dinar" - enterijer

Rezervišite mesto u etno restoranu “Dinar”, nećete se pokajati!

Etno restoran

Nedaleko od centra Vršca, u mirnom kraju, ušuškan među ušorenim kućama nalazi se etno restoran “Dinar”. Od masivnih ulaznih vrata, popločanog poda, debelih drvenih greda, masivnih lustera načinjenih od kolskih arnjeva (točkova) preko drvenih stolova i udobnih čvrstih stolica, sve odiše temeljnošću koja obećava bogat i ukusan obrok. Može vam se učiniti da restoran nije dovoljno osvetljen ali diskretno svetlo čini da imate intimu a stolovi su dovoljno osvetljeni da sasvim jasno vidite hranu i uživate u njoj.

Da se nalazimo u vinogradarskom kraju podsetio nas je Sv. Trifun, zaštitnik vinogradara, čiji se lik nalazio na jednom od zidova restorana.

Etno restoran

Etno restoran

Meni: Na meniju je čitav niz nestandardnih specijaliteta tako da nam je bilo teško da se odlučimo.

 

Naš izbor:

Vinogradarski ražnjić. U najboljoj tradiciji vojvođanske kuhinje, vinogradarski ražnjić čini džigerica rolovana pilećim belim mesom i slaninicom. Ukus je prepoznatljiv, jer su sastojci u širokoj upotrebi na našim trpezama. No, pitamo se kako se ovakav specijalitet ne nalazi ne meniju mnogih restorana. Mi ga nismo sreli ni u jednom drugom do sad. Bogatstvo ukusa i slasti koje belo meso i džigerica daju u kombinaciji podsetilo nas je na čuvene priče o vojvođanskim trpezama gde se ćureći file jeo uz praseće pečenje umesto hleba!  Da ukus bude potpun tu je preliv od sira.  Najtoplije preporučujemo vinogradarski ražnjić.  Cena: 520 din. Ocena: 10

Saltimboka (Saltimbocca). Po nazivu je očigledno da je jelo romanskog porekla. No da je mediteranska kuhinja bogata ukusima ovo jelo je najbolji dokaz. Izuzetno ukusna kombinacija teletine sa pršutom završnu notu dobija prelivom od mocarela sira sa pavalakom i začinskim biljem. Kao i vinogradarski ražnjić obrok je dovoljno veliki da mu sa apetitom pristupite i da vas fino zasiti. Mi smo ljubitelji poštenih obroka koji ne glume umetničko delo po tanjirima ali ne volimo ni kada hrane ima toliko da vam zgasne apetiti pri pogledu na prepun tanjir. U restoranu “Dinar” poslužiće vam savršeno odmerenu količinu hrane. Cena: 540 din. Ocena: 10.

Vinogradarski ražnjići
Vinogradarski ražnjići
Saltimboka
Saltimboka

Mešana (“vitaminska”) salata.  Ukusna kombinacija sezonskog povrća bila je idealan dodatak ukusnim jelima. Cena: 130 din. Ocena: 9

Ljuta papričica. Papričice su bile punog ukusa i dobro ljute.  Cena: 150 din. Ocena: 9

Vitaminska salata
Mešana ("vitaminska") salata
Restoran
Pečena ljuta papričica

Hleb. Prosečnog ukusa ali činjenica da su parčići bili blago tostirani doprinela je da i hleb bude nesakidašnja ponuda u restoranu. Cena: 50 din. Ocena: 7

Piće. Lav pivo, 0,33l. Cena: 120 din

Restoran

Restoran

 

Usluga i  higijena:

Etno restoran “Dinar” smo posetili bez prethodne rezervacije i kad smo stigli nije bilo slobodnih mesta.  Međutim, ambijent restorana nas je opčinio pa smo rado sačekali da nas pozovu kad se oslobodio sto za nas. I pored male pometnje oko slobodnih stolova, gde nam se u jednom trenutku učinilo da će nas ponovo premeštati ili ostaviti “na čekanju” još neko vreme, konobar koji nas je služio postarao se da se osetimo prijatno. Prvi utisak bogato uređenog prostora upotpunla je besprekorna čistoča kao i kreativno rešenje papirnih podmetača na stolovima.

Vranjansku pitu koju smo poručili kao dezert, dobili smo gratis. Ne znamo da li je ovaj lep gest proistekao iz želje da potpuno zaboravimo blagu pometnju oko rezervacije stola, ili smo samo bili simpatični konobaru. U svakom slučaju kolač je bio za svaku pohvalu. Kombinacija osvežavajućih višanja i kora sa slatkim prelivom nam je veoma prijala.

Vranjanska pita
Vranjanska pita

Stilski dosledno prateći uređenje restorana i toaleti ostavljaju utisak solidno uređenog prostora ispunjenog drvetom. Čak i lavabo “glumi drvo”.  Sve je čisto, uredno i mirišljavo.No daske na vratima toaleta su malo rasušene i razmaknute a i vrata ne možete skroz zatvoriti tako da će se vaša poseta “odajama carskim”  odvijati u blagoj strepnji da neko ne naiđe pre no što posao obavite.

Etno restotran “Dinar” je svojim ambijentom, ukusnim jelima i uslugom na nas ostavio najbolji utisak. Bez suvišnih reči, najtoplije ga preporučujemo! Ukupna ocena: 10.

 

Etno restoran
Sveti Trifun, zaštitnik vinogradara

Lokacija na mapi:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here